Wednesday, December 19, 2012

Tabita Skincare Testimoni (TSC) Review selepas 1 set exclusive!


Assalamualaikum..:)

Hasrat nak menulis blog ni sekian lama dah, at last terpanggil jugak nak share something yang best yang berlaku kat my mom n i'm happy for her :)

Tabita Skincare memang semakin mendapat perhatian ramai kot di kalangan gadis2, wanita2 di luar sana. Sekali google je pasal tabita, macam2 orang cakap pasal produk ni. Ada pro dan kontra nya. Tapi x apa la, abaikan mereka. As long as kita boleh ambil info pasal produk ni it would be great kn.

Kalau kita nak bercakap pasal skincare product ni, memang berlambak- lambak sangat kat luar sana. Hanya tinggal kita je nak pilih n yakin yang mana satu kita nk beli dan memakainya.. Secara logiknya pulak disini, lets say kalau harga skincare tu murah, dan kita keep on pakai bertahun- tahun then xada apa2 hasil pun kat muka atau skin? so buat apa bazirkan duit walaupun dengan kuantiti yang sedikit. Baik back to basic je, jaga pemakanan, banyak makan buah-buahan, minum banyak air suam, active kan diri with all the great exercise skills yang ada, Am i right? :) hehehe.. Tapi if beli produk mahal pulak, beratus2, beriban2 fulus dibakarinnya, dengan harapan produk mahal beli kat overseas, famous supermarket kat ibu kota london, ibu kota raya ke, but x ada kesesuaian dengan skin n kulit muka, pun tidak ada gunanya....kesan di muka ala2 sahaja, bahkan ada yang muka makin teruk cz keserasian ngn produk tu xada.. so jgn mudah terpengaruh ngn produk2 yang buat iklan bagai nak rak, buat iklan sekelip mata terus dah jadi well-known produk dah. Tak semua produk iklan besar-besaran xelok n xbagus, cuma berbalik kepada diri kita sendiri... Study and explore betul2 pasal produk tu baru la buat final decision untuk memilikinya.. :)

So back to main thing nak cerita pasal Tabita Skincare yang digunakan oleh kami adik beradik n tak lupa my ummi yang happy with her new skin colour. :) After a long long way explore pasal this product, finally kami berani dan yakinkan diri untuk cuba produk ni. Tapi yang xbestnya, only me yg x boleh nk konsisten guna produk ni slightly cz of my work. I've been working in a studio most of the time kena ada makeup yg agak tebal, so penggunaan tabita biasanya kita kena bg ruang kat kulit muka, bagi masa betul2 untuk kulit muka recover and cari keserasian. So untuk kesan yg lebih lebih dan lebih, mmg xpayah makeup langsung, sekadar letak blusher n mascara ok la kot, hindari dari muka suram n berhantu. hahaha.

1st week ummi guna Tabita Skincare, kulit x ada apa2 perubahan. 2nd week, kulit ummi makin gelap n kdg2 nampak macam suram. But then, masa tu Tabita still ada banyak lagi. Rasa mcm xlogik kalau ask her to stop guna Tabita sedangkan baru 2 minggu guna. So ummi cntinue guna macam biasa. Masuk minggu ketiga, muka ummi terus disilap mata oleh tabita kot! hahaha. Sbb mostly masalah muka dia bekas jerawat, dari situ memang nmpak sgt perubahan. Terus licin dan flawless okay!!! *happy*

Sebenarnya memang normal pon kalau kulit suram/gelap masa awal2 pakai tabita. Sebab kulit akan mengalami perubahan beberapa fasa semasa pemakaian produk ni. Untuk minggu ketiga barulah perubahan sebenar kita nampak.

Sekarang ummi guna produk Tabita macam biasa, skarang dah masuk set kedua. Perlu maintainkn dan rajin guna produk sbg amalan utk kekal putih bersih mulus jela.

Jadi selepas ummiku berjaya dpt kulit yang dia nak, terus kami jadikan dia sebagai testimoni produk! My dad yg ada relatives kat indon ni pulak kebetulan got few contacts with this tabita dealer in indonesia. So kitorang bekerjasama untuk work for this produk kat malaysia pulak. yeeeehaa :) 

Below ada few photos before and after using Tabita Skincare. Goodluck and buat keputusan dengan bijak! :)

Do privately email me at tabitaworldwide@yahoo.com or maybe
 can add up our fb page http://www.facebook.com/pages/Tabita-Skin-Care-Worldwide/270061059778401 for more info! Pm kat sana or kindly leave your comment here! :)

*Very affordable price :)


                                       # before Tabita Skincare




#Perubahan kulit selepas 1 set tabita skincare




No comments:

Post a Comment